Reiseplanlegger
Søket tar deg til Reiseplanlegger
Ruteopplysningen 177
Åpningstider:

Hverdager
07:00–21:00
Lørdager
08:00–19:00
Søndager
13:00–20:00


Kontaktinformasjon
Kontoradresse:
Fylkeshuset
Oscar Pedersensvei 39
1706 Sarpsborg

Postadresse:
Postboks 220
1702 Sarpsborg

Telefon:
69 12 54 70Ikke lyst på en elefant i bakhodet? Bruk setebelte - også i buss!

I ti år har det vært påbudt å bruke bilbelte i busser som er utstyrt med det, men få har blitt ilagt gebyr. Dette blir det nå en forandring på.

Denne uka har Statens vegvesen en stor kampanje for å få deg til å bruke bilbelte når du sitter i buss. På bussene i Østfold vil du se plakater og få utdelt flyer med dette budskapet: Kræsjer du uten belte, blir du tyngre enn du tror.

Mens nesten alle bruker belte i bilen, er det langt vanligere å droppe det i bussen. Kontrollørene, som denne uka går gjennom busser over hele landet, nøyer seg med en vennlig påminnelse, men fra høsten av risikerer du gebyr på 1500 kroner. Det er nemlig påbudt å bruke belte når det er montert. I Østfold er det setebelter på alle lokalbussene.

Det er de yngste, i alderen 15–29 år, som er de dårligste beltebrukerne. Men passasjerer som har fylt 15 år, er selv ansvarlig for riktig bruk og kan bli ilagt gebyr ved overtredelse.

Heldigvis har vi få bussulykker, men det er allikevel viktig å bruke setebelte. Uten belte kan du treffe andre passasjerer med vekten til en elefant. Hvor tung du egentlig blir, kan du sjekke på nettsiden til Statens vegvesen.

Du kan også følge kampanjen på Facebook.

Andre nyheter
Design: Blueroom Designstudio - Teknisk utvikling: Intellicom AS