Billetter og priser for linje 9 Mysen-Askim-Oslo

Du kan kjøpe- og ha billetten din på et reisekort (busskort) eller som en papirbillett. Når fremste bussdør er stengt, kan du også kjøpe SMS-billett.

Betaling ved stengt fremdør

Det finnes flere måter å kjøpe billett på. På grunn av Covid-19, er mulighetene midlertidig begrenset av smittevernhensyn.

I områder der fremste bussdør er stengt, er kortleserne på bussen utilgjengelig for å unngå kontakt mellom sjåfør og passasjerer. Dette gjør at busskort ikke kan leses av, igangsettes eller fylles på om bord på bussen. Vi selger heller ikke billetter om bord, og du må derfor kjøpe billett på forhånd.

Du kan kjøpe enkeltbilletter med SMS og periodebilletter i nettbutikken.

 

1. Nettbutikk

Du kan fylle busskortet med nye billetter i nettbutikken vår. Da har du alltid kvitteringen tilgjengelig, noe som er stor fordel hvis du mister busskortet.

Vær obs på at for å kunne benytte nettbutikken, må du ha et aktivert busskort, dvs at kortet må være lest av på billettmaskinen eller billettleseren (validatoren) før kjøp i nettbutikken.

 Les om reisekort

Høyre pil Gå til nettbutikken

 

2. SMS-billetter

SMS-billetten kjøper du ved å sende en tekstmelding med riktig kodeord til telefonnummer 1930. Kodeordet avhenger av hvilken billett du ønsker å kjøpe. Du trenger kun en vanlig mobiltelefon, ikke smarttelefon med internett.

Billetten mottar du på SMS og den starter umiddelbart. Du kan kun kjøpe enkeltbilletter, ikke periodebilletter.

Prisen er den samme som om billetten ble kjøpt om bord på bussen.

Pristabell SMS-billetter linje 9

Høyre pil Les mer om SMS-billetter

 

Betaling ved åpen fremdør

Billetten betaler du om bord på bussen med reisepenger, bankkort eller kontanter. Hvis du betaler voksenbilletten med kontanter, må du betale et kontanttillegg på 5 kroner.

Du kan også fylle på reisekortet med nye billetter eller reisepenger i vår nettbutikk. Da har du alltid kvitteringen tilgjengelig, noe som er stor fordel hvis du mister busskortet.

Vær obs på at for å kunne benytte nettbutikken, må du ha et aktivert busskort, dvs at kortet må være lest av på billettmaskinen eller billettleseren (validatoren) før kjøp i nettbutikken.

Vi jobber for at billetter til linje 9 også kan kjøpes i ØstfoldBillett-appen, men dette kan dessverre ta tid.

 Les om reisekort

 Les om reisepenger

Høyre pil Gå til nettbutikken

 Slik fungerer kontanttillegget

 

Slik fungerer billettene

Billettene kan kun benyttes på linje 9 Mysen-Askim-Oslo, og gir ikke fri overgang til lokale bussruter eller Flex bestillingsreise.

Merk at reisekort som er gyldige internt i Østfold, ikke kan skjøtes med enkeltbillett eller reisekort til og fra Oslo og Akershus.

Alle våre billetter er upersonlige, slik at du kan reise anonymt uten å oppgi persondata til Østfold kollektivtrafikk.

 Slik fungerer enkeltbilletten

Slik fungerer periodebilletten

 

Pris enkeltbilletter

 

Pris periodebilletter

Pristabell periodebilletter linje 9


Publisert 16. april 2018. Sist oppdatert 15. desember 2021