Bussjåfører i gule vester skal hjelpe sarpingene

Østfold kollektivtrafikk tar grep for å hjelpe passasjerene på Sarpsborg bussterminal.

Fra og med i dag, fredag 26. juni, vil to bussjåfører i gule vester være på plass i Sarpsborg bussterminal mellom klokken 17 – 22. Bussjåførene vil være der hver kveld og skal bidra til å gjøre reiseopplevelsen best mulig for både passasjerer og bussjåfører.

 – Sjåførene i gul vest skal hjelpe passasjerer som er usikre på hvordan de kjøper billett, og gi råd om smittevern. Det blir på en måte en slags vaktmesterfunksjon for bussreisende, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

 Johnsen er veldig fornøyd med at VY stiller med sjåfører. VY kjører rutebussene i Sarpsborg på vegne av Østfold kollektivtrafikk.

– Vi ønsker å gjøre reiseopplevelsen best mulig for flest mulig under svært vanskelige forhold. Vi håper tiltaket kan gjøre at flere får en god reiseopplevelse, sier Ling Kile, områdesjef for VY i Nedre Glomma.

Bruker bussen som tilholdssted

Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk forteller at kollektivselskapet har utfordringer med at ungdom bruker bussen som et oppholdssted.

– På grunn av korona har vi begrenset kapasitet i bussen. Bussen er et fremkomstmiddel, og ikke et sosialt møtested. Vi kommer derfor til å oppfordre ungdommen til å finne andre arenaer hvor de kan sosialisere seg. Bussen er forbeholdt de som har samfunnskritiske jobber og andre som er helt nødt til å reise med buss, sier han.  

Ikke ta bussen!
Han understreker at Østfold kollektivtrafikk kjører med redusert kapasitet, og at fulle busser har blitt et problem.

– Myndighetene ber innstendig om at man skal velge andre fremkomstmidler enn buss. Det gjør vi også. Vanligvis ønsker vi oss flest mulig passasjerer, men akkurat når må vi bidra til den store dugnaden – og vi oppfordrer derfor de som kan til å kjøre, samkjøre, sykle eller gå, avslutter han. 


Publisert 26. juni 2020. Sist oppdatert 11. januar 2021