Fra 11. mai starter periodebilletten din automatisk

Fra og med 11. mai vil periodebillettene du kjøper i Østfold kollektivtrafikk sin nettbutikk starte automatisk dagen etter kjøp.

Med færre passasjerer på grunn av koronaviruset, har inntektene til Østfold kollektivtrafikk blitt kraftig redusert. I tillegg er det blitt vanskeligere å kjøpe billett for de som fortsatt tar bussen. Billettsalget hos sjåføren er nemlig stoppet som et smittevernstiltak. Det samme er tilgangen til billettmaskinen foran i bussen, der passasjerer vanligvis registrerer busskortet sitt ved påbegynt reise.

– Vi er avhengig av billettinntekter i dag for å yte et godt tilbud til våre passasjerer i fremtiden. Vi ser derfor på tiltak for å gjøre det enklere å kjøpe gyldig billett for de som fortsatt må ta bussen, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

Enklere å reise 

Fra og med 11. mai vil alle periodebillettene du kjøper i Østfold kollektivtrafikk sin nettbutikk starte automatisk dagen etter kjøpet. Det betyr at du ikke lenger trenger å «aktivere» periodebilletten din på billettmaskinen hos sjåføren. 

Bestill gratis busskort

De som ikke har et busskort, kan bestille dette gratis hos kundesenteret til Østfold kollektivtrafikk. Send oss en e-post eller melding på Facebook med navn og adresse, så sender vi deg busskortet i posten.

– Vi stoler på at våre passasjerer gjerne vil betale for reisen sin. Nå håper vi at dette tiltaket vil gjøre det enklere å reise med gyldig billett, på tross av smittevernstiltakene som er innført, sier Johnsen.


Publisert 5. mai 2020. Sist oppdatert 22. september 2021