Innstiller over hundre busser

Stengte skoler gir færre busspassasjerer. Fra og med 18. mars innstilles derfor flere bussavganger som hovedsakelig kjører elever til og fra skolen. Østfold kollektivtrafikk ber om forståelse fra publikum.

– Skoleelever utgjør en stor andel av passasjerene i mange av bussene våre. Etter at skolene stengte på fredag har passasjertallet gått drastisk ned på disse bussavgangene. Vi vil derfor innstille disse bussene inntil videre, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

Se oversikt over alle busser som innstilles her

Disse bussene påvirkes IKKE.

Over hundre busser innstilles fra og med onsdag 18. mars. Myndighetene har bestemt at skolene skal være stengt til og med 26. mars, men utelukker ikke en forlengelse. Bussene vil være innstilt inntil Østfold kollektivtrafikk kommer med ny informasjon. 

 – Vi har aldri vært borti en lignende situasjon som vi er i nå. Vi synes det er veldig leit å innstille busser, men det er blir for dyrt å opprettholde disse bussavgangene når bussene er nesten tomme, sier Johnsen. Han håper publikum vil forstå beslutningen.


Følger rutetidene

Den trykte informasjonen på bussterminalene og holdeplasser vil ikke bli oppdatert siden bussene kun innstilles midlertidig. Reiseplanleggeren og de digitale tavlene på bussterminalene og holdeplassene vil vise korrekt informasjon, men kun planlagt tid etter rutetabell og ikke sanntid som vanligvis vises.

 – Vær oppmerksom på at det vil stå cirka-tider. Årsaken til det er at bussene går etter planlagt tid og ikke i sanntid. Bussene vil kjøre i henhold til rutetabellene med mindre noe annet er kommunisert, sier Johnsen. Han oppfordrer alle som har spørsmål til å kontakte kundesenteret.


Refusjon

Hvis du påvirkes av endringene kan du få refundert hele eller deler av periodebilletten din. Les mer om billettrefusjon her. Hvis du har noen spørsmål, kan du ta kontakt med kundesenteret på Facebook, e-post eller telefon 69 12 54 60 så hjelper vi deg.


Publisert 12. mars 2020. Sist oppdatert 19. mai 2020