Lavere priser på bussen

Fra 10. februar blir billettprisene på bussen i Sarpsborg og Fredrikstad (Nedre Glomma) redusert.

Regjeringen har tildelt Nedre Glomma 20 millioner kroner for å gjøre det mer attraktivt å reise med bussen. Årsaken er den tunge biltrafikken i området.

– Målet er at flere skal la bilen stå og at flere skal få råd til å reise med buss. Slik vil trafikken i Nedre Glomma bli mindre og flyte bedre. Det er en endring som alle trafikanter vil ha glede av, sier Solfrid Rød Olsen, markedssjef i Østfold kollektivtrafikk.

 

Mange lurer på hvor lenge bussen vil være billigere.

– Støtten til å redusere billettprisene bevilges over statsbudsjettet. Siden statsbudsjettet er en årlig tildeling, kan vi bare garantere at bussen vil være billigere frem til neste år. Vi tror imidlertid at dette er en ordning som regjeringen vil opprettholde over tid. Det er i hvert fall noe vi i Østfold kollektivtrafikk ønsker, sier Olsen.

Utenfor Nedre Glomma vil prisene forbli de samme. Det er fordi regjeringen ikke anser de omkringliggende kommunene som pressområder for biltrafikk. Selv om billettprisene ikke reduseres utenfor Nedre Glomma, vil likevel endringene i trafikkbildet komme alle til gode. En reduksjon i biltrafikken vil skape bedre flyt og mindre kø også for de som pendler til Nedre Glomma i forbindelse med arbeid og skole, eller har andre ærend i området.

 

Hvilke priser blir redusert?

● Nedre Glomma-kortet reduseres fra 600 kr til 300 kr for 30 dager.

  • Reiser du mer enn 6 dager i måneden tur/retur med voksen enkeltbillett kjøpt på bussen, så lønner det seg å kjøpe Nedre Glomma-kortet i stedet.

● Prisen for enkeltbillett for voksen reduseres fra 40 kr til 25 kr.

● Prisene for enkeltbillett for barn og honnør reduseres fra 20 kr til 15 kr.

● For ungdom til og med 19 år blir det gratis buss mandag til fredag etter kl. 17 og hele lørdag, søndag og helligdager.

 

Når skjer endringen?

Prisreduksjonen iverksettes fra og med 10. februar. Billettene kan kjøpes på bussen, med reisepenger (verdikort) eller i ØstfoldBillett-appen. Merk at enkeltbillett for voksen med redusert pris ikke kan kjøpes i billett-appen før 27. februar. 

 

Se ofte stilte spørsmål om billigere buss i Nedre Glomma her. 


Publisert 23. januar 2020. Sist oppdatert 18. februar 2021