Mange vil betale for seg på bussen

Etter at Østfold kollektivtrafikk begynte med hjemsending av busskort har bestillingene rent inn for kollektivselskapet.

Forrige uke begynte Østfold kollektivtrafikk med hjemsending av busskort, samt automatisk aktivering av månedskort. Solfrid Rød Olsen, markedssjef i Østfold kollektivtrafikk forteller at mange har bestilt busskort. 

– Vi er avhengig av billettinntekter i dag for å yte et godt tilbud til passasjerene våre i fremtiden. Vi er glade for å kunne tilby et betalingsalternativ for dem som ikke har smarttelefon, sier Rød Olsen.

Avhengig av inntekter

Med færre passasjerer på grunn av koronaviruset, har inntektene til Østfold kollektivtrafikk blitt kraftig redusert.

– På grunn av smittevernhensyn har vi måttet stoppe billettsalget hos sjåføren. Men, det betyr ikke at bussen er gratis. Vi oppfordrer alle passasjerer til å kjøpe månedskort på busskortet eller kjøpe enkeltbillett eller månedskort i ØstfoldBillett-appen, sier hun.

Slik kjøper du billett  

Busskort

Hvis du kjøper månedskort i nettbutikken, blir det nå aktivert automatisk dagen etter kjøp. Du er nødt til å ha et fysisk busskort for å gjennomføre kjøpet i nettbutikken. Dersom du ikke har busskort sender Østfold kollektivtrafikk deg kortet gratis. Busskortet er klart til bruk når du har logget deg inn i nettbutikken og kjøpt den billetten du ønsker. Alle våre billetter er upersonlige, så du kan låne bort busskortet til andre når du ikke bruker det selv.

ØstfoldBillett-appen

Hvis du har smarttelefon kan du kjøpe enkeltbillett og månedskort i ØstfoldBillett-appen. Dette er den enkleste og raskeste måten å betale på, og du har alltid billetten tilgjengelig.


Publisert 12. mai 2020. Sist oppdatert 27. juni 2020