Munnbind anbefalt på bussen i Indre Østfold

Fra mandag 17. august - og 14 dager fremover – anbefaler regjeringen å bruke munnbind på bussen til og fra Oslo og i kommunene Rakkestad, Skiptvet, Marker og Indre Østfold. – Vi setter pris på regjeringens tydelige anbefaling, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

På grunn av økende smittefare, skjerper regjeringen reiserådene for kollektivtrafikken. Når det er fullt på bussen og umulig å holde én meter, må kollektivreisende i enkelte områder nå bruke munnbind. Både engangsmunnbind og tøymunnbind kan brukes. Per i dag gjelder anbefalingen om munnbind kollektivreisende i bo- og arbeidsregion Indre Østfold samt på reiser til og fra Oslo kommune. Anbefalingen gjelder i 14 dager fra og med mandags morgen.

– Dette er gode nyheter for våre passasjerer. Å bruke munnbind vil gjøre reisen tryggere for de som ta bussen i Indre Østfold eller til Oslo, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk, og henviser til elever og personer med samfunnskritiske stillinger.

 

Gjelder ikke barn 

Regjeringens anbefaling om munnbind i kollektivtrafikken gjelder alle reisende, men ikke skoleelever på barnetrinnet (1. – 7. klasse) og de som er yngre enn dette. Munnbind må du ta med selv.

– Vi ber alle våre passasjerer om å ta anbefalingen seriøst. Ikke ta av deg eller kast munnbindet før du er ute av bussen. Det er passasjerens eget ansvar å skaffe munnbind. Det vil ikke deles ut på bussholdeplasser, -terminaler eller lignende.

 

Øvrige smitteverntiltak opprettholdes

– Vi opprettholder samtlige smitteverntiltak. Fremste dør forblir foreløpig stengt. Samtidig ber vi alle om å vurdere andre fremkomstmidler enn buss. Skoleelever og de med samfunnskritiske stillinger må prioriteres i kollektivtrafikken, avslutter Johnsen.

 

Mer om munnbind og korrekt bruk finner du på nettsidene til FHI

 

Foto: Camilla Aarsrud


Publisert 14. august 2020. Sist oppdatert 29. april 2021