Se hvor bussen din er!

Nå finner du lokalbussen din i kart sammen med ruteinformasjon i sanntid.

Visningen gjelder foreløpig for lokalbussene i Moss, Sarpsborg og Fredrikstad, sammen med Byfergene i Fredrikstad.

Siden vi er i en innkjøringsperiode, setter vi stor pris på tilbakemelding om avvik, feil og mangler som vi må rette, eller hvis du har noe positivt å si om det nye tilbudet. Send oss gjerne en melding på Facebook eller bruk kontaktskjema.

 

Om sanntid

Sanntid vil si at avgangstiden fra din holdeplass blir beregnet utfra hvor bussen eller fergen faktisk er.  

Informasjonssystemet gir bedre informasjon om avgangstider og oppdatert informasjon hvis det skulle oppstå større avvik i trafikken. Løsningen omfatter holdeplassanrop, informasjonsskilt, signalprioritering i lyskryss og sanntidskart på web.

 

Sanntidskart

Du kan selv se nøyaktig hvor bussen eller fergen din er og når den kommer til ditt stoppested. Ved større hendelser og avvik vil det også vises melding i kartet.

Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig på nett, men sanntid vil etter hvert også være tilgjengelig i rutesøk på appen ØstfoldReise og Entur.

Vi anbefaler at du setter opp din egen sanntidsskjerm i nettleseren og på mobiltelefonen og lagrer som bokmerke.

Sanntidskartet finner du her.

 

 Hvordan bruker jeg sanntidskartet?

 • Oversikten på venstre side viser alle busslinjene i Østfold sammen med Byfergene i Fredrikstad.
 • Du kan klikke på «du er her» symbolet for å velge holdeplass, eller skrive inn navnet i søkefeltet.
 • Du kan også vise alle holdeplassene ved å klikke på «Holdeplasser» i kartet.
 • Du kan også klikke på din linje og velge en holdeplass i listen eller i kartet.
 • Du kan også klikke på en eller flere linjer hvis du ønsker å begrense søket ditt
 • Tabellen viser alle avganger fra din holdeplass.
 • Busser og ferger i sanntid som er på vei til din holdeplass vil også vises i kartet.
 • Avganger i sanntid vises med forsinkelse i antall minutter (grønn farge) bak avgangstiden i tabellen.
 • Hvis avgangen din ikke vises med antall minutter, er det planlagt tid i henhold til rutetabellen som vises.
 • Hvis du har valgt en holdeplass eller linje, kan du også finne informasjon om avgangstider fremover i tid ved å velge «I dag» eller «I morgen». Bruk piltastene til å bla deg fram eller tilbake i tid.
 • Avviksmeldinger vil vises øverst på venstre side.

Her finner du tekstet animasjon med bruksanvisning for sanntidskartet.

Linjer som foreløpig ikke har sanntidsinformasjon er ekspressbusser som Flybussekspressen, linje 3 og 6 mot Oslo, delvis regionbussene og skolerutene, minibusser og bestillingstilbud (Flex).

Av byfergene i Fredrikstad er det foreløpig kun linje 602 Byfergen som har sanntidsvisning.  

 

Informasjonsskjermer

Informasjonsskjermer innvendig i bussene og byfergene gir informasjon om neste stoppested sammen med eventuell avviksinformasjon eller annen publikumsinformasjon. Neste holdeplass vil også leses opp i bussens høyttalere. Når bussen stopper på en holdeplass vil linjenummer og destinasjon leses opp utvendig ved fordør. Hensikten er at passasjerer som er synshemmet eller blinde skal kunne vite hvilken buss det er som kommer.   

Det er allerede satt opp mange informasjonsskilt med rutetider i Sarpsborg og Fredrikstad, og flere vil komme etterhvert. Informasjonen viser nedtelling til neste avgang enten i sanntid eller planlagt tid. Hvis det står «ca» foran avgangstiden viser dette planlagt tid. Nedtellingen viser klokkeslett fram til det er 10 minutter igjen, deretter vises minutter. Hvis en avgang er innstilt, vil dette vises sammen med den aktuelle avgangen. Hvis det er noen avviksmeldinger eller annen publikumsinformasjon, vil dette vises på nederste linje.

På noen holdeplasser vil du finne en gul tekstboks med trykknapp for opplesning av informasjon fra informasjonstavlen. Disse en ment for synshemmede og blinde som er avhengig av muntlig informasjon for å orientere seg i kollektivtilbudet. Ved å trykke en gang leses klokkeslettet opp. Ved neste trykk leses eventuelle avviksmeldinger opp. Deretter leses avgangsinformasjon for de neste avgangene med linjenummer, destinasjon og avgangstidspunkt.


Publisert 15. mai 2018. Sist oppdatert 23. februar 2020