Skolestart 2020: Viktig oppfordring til elever og foresatte

Ber foreldre ta ansvar for skyss av barna til og fra skolen

Mandag 17. august er det skolestart på grunnskole og videregående skole. Myndighetenes anbefaling er at man skal unngå å reise kollektivt med mindre man må. Østfold kollektivtrafikk oppfordrer derfor alle elever som kan om å benytte alternativ transport.

– For å redusere faren for smittespredning, vil vi også oppfordre til «foreldredugnad». Vi ønsker at foreldre kjører egne barn til og fra skolen selv om eleven i utgangspunktet har krav på skoleskyss, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

 

­Gå, sykle eller bli kjørt

Johnsen er tydelig på at alle som har krav på skoleskyss får være med bussen, men oppfordrer likevel elever som kan om å finne andre reisemuligheter.

– Vi ber de som kan gå, sykle eller bli kjørt av foresatte om å velge bort bussen til og fra skolen i tiden fremover. Mange elever må pendle langveisfra og har ingen andre transportmuligheter. Det er viktig at vi prioriterer plassen til dem.

 

Ingen elever skal stå igjen når skolebussen har kjørt

Østfold kollektivtrafikk har en kontinuerlig dialog med Vy buss og overvåker passasjertallene daglig for å se om noen skolebusser er fulle.

Johnsen understreker at sjåførene har fått beskjed om at ingen elever skal nektes å være med skolebussen, selv om den er full.

– Vær trygg på at vi vil gjøre vårt beste for at alle skoleelever som må ta bussen, får være med, avslutter han.

 

Johnsen presenterer følgende reiseråd for skoleelevene:

  • Vis hensyn til hverandre.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Host i papirlommetørkle eller albuen.
  • Elever kan sitte ved siden av hverandre. Unngå å stå eller sitte ansikt til ansikt.
  • Husk å holde avstand ved av- og påstigning. La passasjerer gå ut før du går om bord.
  • Dersom du er syk eller kan være smittet, skal du ikke være med skolebussen.
  • Har du mulighet til å sykle, gå eller blir kjørt av foresatte, så gjør det og overlat plass til de som bruke skolebussen.


Publisert 14. august 2020. Sist oppdatert 29. april 2021