Snille billettkontrollører inntar bussene i Moss og Rygge

Rekordmange mossinger har tatt bussen i høst. – Responsen på gratis buss i høst har vært over all forventning, sier Solfrid Rød Olsen, markedssjef i Østfold kollektivtrafikk. Mandag 18. november er gratistilbudet over, og Østfold kollektivtrafikk setter inn snille kontrollører for å gjøre overgangen til ordinære priser så smidig som mulig.

Fra 19. august til og med 17. november har det vært gratis å reise med buss i hele Moss kommune. I denne perioden har antall passasjerer økt med 98 prosent, sammenlignet med samme tidsperiode i fjor.

– Vi er stolte over at så mange har valgt å reise med bussen. Bussen har erstattet til sammen 278 610 privatbiler* i denne perioden. Det har bidratt til å gjøre Moss grønnere. Vi håper gratisperioden har inspirert flere til å la bilen stå til fordel for bussen, også nå som gratisperioden er over, sier Solfrid Rød Olsen, markedssjef i Østfold kollektivtrafikk.

Skal ikke bøtelegge
Rød Olsen forteller at Østfold kollektivtrafikk ønsker å gjøre overgangen fra gratis til ordinære priser så smidig som mulig. Hun forteller derfor at ekstra snille kontrollører vil innta bussene fra 18. november.

– Det er ingen som kommer til å få bot for å reise uten billett fra 18.–24. november. De som ikke har billett i denne perioden, vil få hjelp av de snille kontrollørene til å kjøpe billett. Formålet med de snille kontrollørene, er å hjelpe usikre passasjerer med å kjøpe billett og gi informasjon om de ulike billettprisene vi har, utdyper hun.

 

Oppfordres til å laste ned billettapp

Hun oppfordrer alle nye passasjerer til å laste ned ØstfoldBillett-appen.

– I appen kan man kjøpe både enkelt- og periodebilletter. Hvis du reiser mye lønner det seg å kjøpe månedskort, anbefaler hun.

Rød Olsen opplyser at alle detaljer om priser finnes her, men at Østfold kollektivtrafikk også vil spre informasjon om priser i bussene i tiden som kommer.

 
Billigere med VY månedskort

Avslutningsvis kommer Rød Olsen med et tips til alle som pendler med tog. Det nye busstilbudet som startet i august, hadde nemlig som mål å bedre forutsigbarheten for de som pendler med regiontog fra Moss stasjon og lokaltog fra Kambo stasjon. Dette har ført til at bussholdeplassene ved stasjonene har hatt rekordstor økning i antall passasjerer.

– Det er forhåpentligvis mange pendlere som har sett at det er lett å ta seg til toget med bussen. Dersom man har månedskort med VY tog, blir buss i hele Østfold billigere. Da koster månedsbillett for buss kun 300 kroner for voksen, og 200 kroner for student, sier hun. Billetten får du kun kjøpt i Vys app.

 

Her kan du lese mer om hvorfor det har vært gratis buss. 

 

Kort om prisene
Nytt reisekort kjøper du på bussen. Dette koster 50 kroner.

Moss og Rygge regnes som én sone.

Enkeltbillett kjøpt på bussen koster 20 kroner for barn, ungdom og honnør og 40 kroner for voksen.

Barn/ungdom betaler 300 kroner for månedskort, mens det koster 350 kroner for student/honnør og 700 kroner for voksen.

I appen ØstfoldBillett får du kjøpt både enkeltbilletter og periodebilletter. Dette er den enkleste og raskeste måten å kjøpe billett på. Pris for voksen mobillett er 30 kr og barn/ungdom/honnør 15 kr. Mobilletten gjelder i hele Østfold og derfor billigere enn ordinære billetter, men samtidig er verdikort/reisepenger fortsatt billigere på kortere reiser.

Med reisepenger får man 30% rabatt på enkeltbilletter for voksen - noe som for eksempel gir prisen 28 kr for reise i hele Moss og Rygge. Barn, ungdom og honnør får 10% rabatt.

 

*Det har vært totalt 431 846 passasjerer på bybuss og sekundær buss i perioden fra uke 34-45.

431 846/1,55= 278 610 biler

Kilde TØI: 1,55 person per bilreise (2014)


Publisert 13. november 2019. Sist oppdatert 23. februar 2020