Unngå bomtur - ta gratis buss!

15. november åpner bomringen i Fredrikstad.

Lurer du på hva du skal gjøre nå som bomringen kommer?

Bypakke Nedre Glomma, Fredrikstad kommune og Østfold kollektivtrafikk har samlet nyttig informasjon om bomringen og alternative reisemåter i et eget hendig hefte.

Heftet ble distribuert til alle husstander i Fredrikstad mandag 28. oktober, og vil om kort tid også være tilgjengelig på bussen.

Du kan laste ned heftet her. Har du ikke fått heftet, kan du ta kontakt med oss, så sender vi deg i posten.

 

Kan du la bilen stå innimellom, finnes det gode alternativer!

Gratis buss i tre måneder!
Fra 11. november til 9. februar reiser du gratis med buss i Fredrikstad. Dette er for at du skal kunne prøve tilbudet og finne ut om dette er noe for deg. Kanskje innimellom, helst ofte!

Gratis buss gjelder på alle bussrutene internt i Fredrikstad kommune, linje 1 og 2, og linje 4 mellom Kalnes og Fredrikstad. Les mer om gratisbuss-tilbudet her.

 

La bilen stå utenfor bomringen
Nye innfartsparkeringer rundt sentrum legger vi til rette for at du kan parkere utenfor bomringen og gå, sykle, ta bussen eller ferge til sentrum. Noen av innfartsparkeringene får også sykkelhotell.

 

Gratis ferge
Gratis ferge er en suksess i Fredrikstad. I tillegg til det vanlige tilbudet vil det fra 28. oktober til 28. februar testes det ut en ny rute: Ålekilene-Værste-Sentrum.

Med gratis ferge på elva og sykkelhotell på innfartsparkeringene, håper vi at flere finner ut at også sykkel kan være et godt alternativ til bil.


All informasjon om gratisbuss tilbudet, innfartsparkeringer og rutetider for buss og ferge finner du i infoheftet her.


Publisert 29. oktober 2019. Sist oppdatert 27. juni 2020