Gå til hovedinnholdet.

Hva leter du etter?

Vi har ingen planlagte innstillinger i dag 29.09

 

Se Entur.no for oppdatert informasjon om den enkelte avgang. Klikk på "Les mer" for informasjon om Reisegaranti.

Sist oppdatert: 29.09.2023 07:57
Les mer

Har inngått Norges første enerettsavtale for drosjetransport

- Innføring av eneretter vil sikre drosjetilbudeqt for innbyggerne i distriktskommuner og sørge for at drosjenæringa får gode og forutsigbare arbeidsforhold, sier Olav Skinnes (Sp), fylkesråd for samferdsel i Viken fylkeskommune.

Tirsdag 18. mai ble de første avtalene i landet om enerett for drosjetransport signert. Disse to første avtalene gjelder for kommunene Våler, Marker, Indre Østfold, Rakkestad og Skiptvet. 

 

Enerett innebærer en skjerming mot konkurranse fra andre drosjer, slik at det blir mer attraktivt å tilby drosjetjenester der det er få kunder. Lokale eneretter gir enerettshaveren en eksklusiv driftsrettighet i et bestemt område.  Kontraktene blir tildelt gjennom anbudskonkurranse.

 

Foto: Jan Ivar Bøe - Fylkesråd Olav Skinnes (Sp) og Erik Skaaden, adm.dir. i Minibuss 24-7.

 

Eneretter i 30 Viken-kommuner

Fylkestinget vedtok eneretter for drosjetransport i 30 av kommunene i Viken. Målet er å sørge for et godt drosjetilbud til alle, i hele Viken.

- Framover skal fylkesrådet jobbe fram flere enerettsavtaler i distriktskommunene over hele Viken, slik at alle i Viken fortsatt skal ha et godt drosjetilbud, sier Olav Skinnes.

Les mer om saken på nettsidene til Viken fylkeskommune.

 

Tekst og bilde hentet fra Viken fylkeskommune.