Gå til hovedinnholdet.

Hva leter du etter?

Endring på avgang med linje 640 mellom Mysen og Kalnes

Fra mandag 6. februar endres avgangen fra Mysen stasjon kl 0625 som skal være på Kalnes kl 0740.
Ny avgangstid er kl 0610 fra Mysen stasjon, med ankomst på Kalnes kl 0725.
Sist oppdatert: 31.01.2023 12:15
Bedre busstilbud i Halden fra sommeren 2022

Bedre busstilbud i Halden fra sommeren 2022

Boreal Buss vant kontrakten om ny driftsavtale i Halden og Aremark fra sommeren 2022. Østfold kollektivtrafikk gjennomfører samtidig flere forbedringer i tilbudet.

Ifølge direktør Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk vant selskapet kontrakten med relativt klar margin.

— Kontrakten ble signert tidligere denne uken, og vi er godt fornøyde med resultatet, både når det gjelder miljøinnretning, fokus på sikkerhet og nytt informasjonssystem. Boreal Buss har tilbudt elbusser både i bytrafikk, skoleskyss og regionale tilbud mellom byene, noe som vi tror vil oppleves positivt både for kundene og sjåførene både i forhold til komfort og støy.

Fokus på sikkerhet

Østfold kollektivtrafikk har hatt fokus på sikkerheten i og utenfor bussene, med særlig vekt på kollisjonssikkerhet, varslingssystemer og andre tekniske hjelpemidler for sjåførene.

— Resultatene viser at dette har vært en riktig satsing og vi er godt fornøyde med resultatene, sier Johnsen.

Siden det er krav om virksomhetsoverdragelse i kontrakten, kan alle sjåfører som ønsker det fortsette i det nye selskapet.

Bedre busstilbud

Fra sommeren 2022 bedres også busstilbudet i Halden.  Blant annet styrkes bybusstilbudet med flere avganger. Målet er å få til et enklere tilbud med høyere frekvens, som samtidig er bedre tilpasset toget.

— Det er en viktig målsetting for oss at togpendlerne skal kunne bruke busstilbudet vårt til og fra togstasjonen på en effektiv måte og uten lange ventetider, og det håper vi å oppnå fra neste sommer, avslutter Johnsen. 

Fakta

Boreal buss AS vant kontrakten i konkurranse med 5 andre selskaper. Kontrakten gjelder i 10 år med mulighet for ytterligere 2 år. Kontrakten omfatter totalt 40 busser og har en samlet verdi på om lag 560 mil kr for hele avtaleperioden.