Gå til hovedinnholdet.

Hva leter du etter?

Innstilte busslinjer i Nedre Glomma også denne uken

Innstilte busslinjer i Nedre Glomma også denne uken

Det blir dessverre mange innstillinger også denne uken, men Nobina jobber med å få flere busser i drift.

Oppdatering mandag 29. januar:

Det blir et begrenset tilbud også resten av denne uken, men det er fortsatt for tidlig å si noe sikkert om når Nobina får satt inn flere busser.

Foreløpig gjelder fortsatt dette:

 • Det vil fortsatt kun kjøres skoleruter (linje 150 tom 199), mandag – fredag. 
 • I tillegg kjøres linje 142, 143 og 171.
 • Linje 4 Fredrikstad-Kalnes kjører kl. 05.15 og 06.15 fra Fredrikstad, samt kl. 06.15 og 07.15 fra Kalnes.
  Grunnet den ekstraordinære situasjonen, vil linje 4 igjen ta på/slippe av passasjerer langs hele strekningen. Tiltaket er midlertidig frem til linje 1 kjører som normalt.
 • Linje 12 Sandbakken-Kalnes kjører kl. 05.35 og 05.50 fra Rokkeveien snuplass, med retur fra Kalnes kl. 06.15 og 06.30.
 • Linje 1, 2, 4, 7, 8 og 12 kjøres som planlagt i tiden 16-24.
  (se entur.no for hvilket klokkeslett linjen starter å gå for kvelden mellom 16-17).
 • På linje 633 er disse avgangene innstilt:
  Fra Sarpsborg til Moss: kl. 9.05, 11.05
  Fra Moss til Sarpsborg: kl. 10.05, 12.05
  Ellers kjøres avgangene på linje 633 etter rutetabellen.
 • På grunn av ekstremt stor pågang til kundesenteret vårt, og store utfordringer med å følge opp bestillinger av taxi i perioder, anbefaler vi egentransport, at man tar toget (der det er mulig) eller bestiller taxi selv, og så sender kravet inn på reisegarantien.

 

------

Som følge av en større brann i flere gassbusser ved vårt bussanlegg i Sarpsborg i dag, har vi valgt å parkere alle busser av samme type i Nedre Glomma fram til årsaken er klarlagt, sier markedsdirektør Karine Nordseth i Nobina.

En granskning er nå påbegynt sammen med gassleverandøren og bussprodusenten og vi samarbeider også med politi og brannvesen for å avdekke årsaken til brannen. Vi ønsker å komme i gang med å kjøre buss så snart som mulig og jobber med tilgjengelighet på annet materiell, men det er for tidlig å si noe konkret på nåværende tidspunkt, sier Nordseth.

Dette medfører at alle ordinære busslinjer i kommunene Sarpsborg, Fredrikstad, Hvaler og Råde som betjenes av Nobina, må innstilles. Bestillingstilbudet Flex, ekspressbusser og regionale tilbud med andre selskaper kjøres som normalt. Alle skolebussene, dvs busser med linjernummer 150–199 vil kjøres som planlagt. 

Reisegaranti

I følge direktør Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk, vil reisegarantien gjelde. 

- Reisende kan benytte taxi eller egentransport og få utgiften refundert med inntil kr 550. Siden det kan være lang ventetid på bestilling av taxi gjennom kundesenteret til ØKT, anbefaler vi bruk av egen bil så langt som mulig, eller å bestille og betale taxi selv og få dette refundert av ØKT i etterkant, sier Johnsen.

Les mer om reisegarantien og hvilke vilkår som gjelder.