Gå til hovedinnholdet.

Hva leter du etter?

Hvalersambandet:

Avgangen kl. 12.10 utgår på grunn av ambulanseoppdrag. Man regner med normal drift fra avgangen kl. 13.10.

Følg med på driftsmeldinger fra Norled for oppdatert informasjon.

 

Se Entur.no for oppdatert reiseinformasjon.

Informasjon om Reisegarantien vår finner du her.

 

Sist oppdatert: 15.07.2024 11:29
Linje 138 utvides med flere avganger

Linje 138 utvides med flere avganger

Fra mandag 9. oktober vil busslinje 138 til Varteig utvides med åtte nye avganger – fire halvtimesavganger i hver retning i morgen- og ettermiddagsrushet.

 

Etter flere klager over dårligere busstilbud til Varteig har man fått på plass både finansiering og busstilbud i ekspressfart.

Det var busspassasjer Jan Stian Johansen som først ytret sin frustrasjon i sosiale medier, over dårligere busstilbud som rammet ham selv og mange andre fra Varteig og Hafslundsøy. Sarpsborg Arbeiderblad brakte saken videre for sine lesere, blant annet daglig leder Jostein Haug i Bypakke Nedre Glomma. Haug tok lynraskt affære og dialog for å finne en løsning sammen med sine samarbeidspartnere i kollektivbransjen. 

– Vi satser på vekst i busstrafikken, og busstilbudet er et stadig viktigere alternativ til å benytte bil. Vi gjør alt vi kan for å hjelpe til med finansieringen i samarbeid med Østfold kollektivtrafikk og Nobina. Når alle parter legger godviljen til, er det utrolig hva man kan få til, sier Jostein Haug.

Takket være rask dialog, godt samarbeidsklima og virkelig vilje til å vurdere ruteendringer på nytt, har man altså et forbedret rutetilbud på plass allerede kommende mandag. Trafikksjef Herman Ravneng hos bussoperatøren Nobina, trafikksjef Lars Erik Haug i Østfold kollektivtrafikk og daglig leder Jostein Haug i Bypakke Nedre Glomma har virkelig lagt hodene i bløt for å finne løsningen og finansieringen for bedre busstilbud til Varteig.

Fornøyde "kollektivkamerater"

Trafikksjef Lars Erik Haug i Østfold kollektivtrafikk kan bekrefte at han har fått flere klager på rutetilbudet, og han er veldig tilfreds med at man denne gangen klarte å finansiere forbedringer veldig raskt.

– Vi takker bypakkesamarbeidet for rask finansieringsløsning og initiativet for å løse dette kjapt. I tillegg må jeg skryte av Nobina som klarte å skaffe buss og sjåførkapasitet kjapt, smiler han.

Les hele denne saken på nettsidene til Bypakke Nedre Glomma her.

Her finner du ny rutetabell for Linje 138 Varteig.