Gå til hovedinnholdet.

Hva leter du etter?

Velkommen tilbake på bussen!

Velkommen tilbake på bussen!

Endelig kan vi ønske kundene våre velkommen tilbake på bussen. Det er ikke lenger nødvendig å holde avstand og alle smittevernrestriksjoner fjernes. Dette har vi alle gledet oss lenge til.

Statlig kompensasjon

Takket være statlig kompensasjon for tapte billettinntekter, har Østfold kollektivtrafikk klart å opprettholde kollektivtilbudet gjennom pandemien. Viken fylkeskommune har jobbet utrettelig for at kollektivtrafikken fortsatt skal bidra i sin rolle som en viktig samfunnsfunksjon både under og etter koronapandemien.

 

Tar all kapasitet i bruk

En normal hverdag i kollektivtrafikken innebærer at avstandskravet er fjernet og at hele kapasiteten kan tas i bruk igjen. Sperrebånd på første seterad om bord i bussene skal fjernes. Nå kan folk stå og sitte hvor de vil. Arbeidet med å oppdatere informasjon og fjerne merking om bord i alle bussene har startet, men det vil ta noe tid å fjerne alle koronaspor.

 

Kontant betaling

Kontant betaling er igjen tillat på alle bussene i Østfold, men vår anbefaling er at du bruker ØstfoldBillett-appen, eller at du fyller på busskortet i nettbutikken. Da går billetteringen hurtigere, og alle kommer raskere frem. Busskort kjøper du på bussen. Du kan også betale med bankkort, med unntak av bussene i Indre Østfold.

 

En stor takk til våre passasjerer!

Vi ønsker å rette en stor takk til alle våre passasjerer, som har fulgt reiserådene gjennom pandemien.

Nå gjelder følgende reiseråd i kollektivtrafikken:

  • God hånd- og hostehygiene er viktig.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Følg de lokale tiltakene i kommunen du reiser i.

Vi oppfordrer de som har mulighet til å reise på tidspunkter det normalt er ledig kapasitet, og minner om å ha gyldig billett.

Les mer om Covid-19 og kollektivtrafikken her.

 

Velkommen tilbake på bussen!